Nieuws uit de media

Week 22 2017
Week 21 2017

Voormalig motorsporter Piet Knijnenburg is overleden.

Piet Knijnenburg stierf 18 mei op 98-jarige leeftijd in zijn woonplaats Leiden. Dat heeft zijn familie vandaag laten weten in een overlijdensadvertentie.

Knijnenburg won de TT Assen in 1946 in de 500cc-klasse. Hij was zeven keer Nederlands kampioen, waarvan vijf keer in de 500cc-klasse en twee keer in de 350cc-klasse. In 1950 kreeg Knijnenburg de Hans de Beaufortbeker, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse motorwereld die jaarlijks wordt uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

Rust zacht Piet.

Lees meer »
Week 08 2017

Mister TT na kort ziekbed overleden

Jaap Timmer is gisteren, 22 februari, na een kort ziekbed in zijn woonplaats Witten overleden. Timmer werd in 1939 in Assen geboren. Hij groeide daar op tussen de geur en het geluid van motoren. Zijn vader, Geert Timmer, was in de jaren twintig en dertig een van de deelnemers aan de TT-races op het circuit bij Assen.

Jaap Timmer was onlosmakelijk verbonden met het TT Circuit. Van 1973 tot en met 1988 zat hij in het bestuur van de stichting Circuit van Drenthe. Daarnaast was hij jaren voorzitter van de wegracecommissie van de internationale motorsportfederatie FIM. Op 13 december 2007 nam hij afscheid van het bestuur van het TT Circuit.

R.I.P. Jaap

Lees meer »
Week 07 2017

Jeffrey volgend weekend gewoon fit van start...

Goed nieuws voor de motorsport:

Het Red Bull KTM Factory team heeft bekend gemaakt te verwachten dat hun twee rijders,
Jeffrey Herlings en Pauls Jonass, volgend weekend (25 februari) gewoon fit van start kunnen gaan tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen in Qatar.

Lees meer »
Week 06 2017

12 Februari - Zijspan Seizoensopener

Na het succes van de 2016 heeft MCC De Kempen besloten om wederom de seizoens-opener voor zijspannen en quads te gaan organiseren. Deze keer doen ze dat op 12 februari 2017.

Dat belooft weer een grandioze dag te gaan worden op het Ketelbergcircuit van MCC De Kempen.

Kijk voor meer informatie op www.mccdekempen.nl

Lees meer »
Week 04 2017

Steun voor motorcross in Lierop

Crossers moeten de ruimte hebben.

"We moeten de crossers de ruimte geven. Of dat nu op de huidige plek is of elders, dat maakt me niet veel uit. Het is wel belangrijk dat het allemaal netjes volgens de regels gebeurt", zegt fractievoorzitter Martijn van Gruijthuijsen, met tien zetels de grootste partij in de PS van Noord-Brabant.

Een meerderheid in de Provinciale Staten staat achter motorcross in Lierop. Bij vijf partijen is er bereidheid om provinciaal beleid aan te passen zodat circuit de Herselse Bossen geopend kan blijven, een aantal fracties wil eerst dieper in het dossier duiken en slechts twee partijen (Groen Links en Partij voor de Dieren) zijn uitgesproken tegenstanders.

U kunt ook u steun betuigen. Teken de petitie op behoudmotorcrosslierop.petities.nl

 

Lees meer »
Week 03 2017

Racing Expo

Racing Expo

16 jan. 2017 18:40

Racing Expo 2017 – WTC Expo Leeuwarden

Ben je gek van auto’s en motoren en houd je in het bijzonder van de speciale modellen? Is jouw auto/motor ook je lust en je leven en meest belangrijke hobby? Dan is Racing EXPO een evenement wat je zeker eens moet bezoeken. Alles op het gebied van racen is aanwezig, waarbij diverse officiële raceteams zichzelf presenteren en demonstraties geven. Ook zijn er enorm veel getunede auto’s aanwezig waardoor je inspiratie kunt opdoen op het gebied van design. Racing EXPO betekent vooral dat je je ogen overal uitkijkt, niet in de laatste plaats door de pitspoezen. Er zijn zelfs wedstrijden voor welke auto het mooist opgeleukt is, je kunt hier ook zelf aan deelnemen. Op de beurs vind je tevens volop kraampjes waar je auto-onderdelen zoals banden, olie, gadgets, enzovoorts kunt kopen. Racing EXPO vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 januari 2017.

http://racing-expo.nl/

Lees meer »
Week 02 2017

Slecht nieuws!

Slecht nieuws!

13 jan. 2017 09:18

Vanaf juni niet meer crossen in Lierop!

Het doek is definitief gevallen voor MAC Lierop. Vanaf 1 juni mag er op het terrein in de Herselse bossen niet meer gecrosst worden. Dat zei burgemeester Veltman tijdens de commissievergadering van vanavond. 

De gemeente gedoogde de situatie lange tijd, maar moet nu handhavend optreden tegen motorcrossactiviteiten op het terrein. Dat bepaalde de rechter, nadat buurtbewoners een zaak tegen de gemeente en MAC Lierop aanspanden. "Vervolgens zijn we met de bezwaarmakers in gesprek gegaan, om te kijken naar bemiddeling. Maar een middenweg zat er niet in", aldus Veltman."We gaan nog wel kijken of er bestuurlijk via de provincie wat mogelijk is, maar die kans is erg klein." Zowel motorcrossevenementen als trainingen zijn straks niet meer toegestaan.

Lees meer »