Home » N.M.B. » Jeugdcross Vught

Jeugdcross Vught

Vereniging Jeugdcross Vught denkt aan de jeugd


Voor de tweede maal dit seizoen organiseerde de Vereniging Jeugdcross Vught een jeugdmotocrossweekend. Helaas viel dit weekend te laat in het jaar en moesten alle zeilen bijgezet worden om het grote, overbekende, programma af te werken. Daardoor kon het gebeuren dat er op de zaterdag drie wedstrijden verschoven moesten worden naar de zondag terwijl op de zondag er geen tijd beschikbaar was voor de broodnodige pauze die de club en bondsofficials de gelegenheid moet geven even een luchtje te scheppen en de benen te strekken. Hun werk valt daarbij nog steeds onder de categorie "hobby". Voor het overige verliep het weekend naar wens. Tijdens de training werd een eerste aanzet gegeven om de doeltreffendheid van de startklok te testen. Het effect zou eigen-lijk moeten zijn dat de coureurs rustiger aan het starthek moeten kunnen verschijnen doch het beproefde systeem uit Engeland en Duitsland drong nog niet tot iedereen door. Vandaar ook het besluit om met de startklok te wachten tot het nieuwe seizoen. Verder was het jammer dat Davy Strijbos niet verscheen op de prijsuitreiking.

Automaten B

Richard van de Heuvel liet direct bij de start van de eerste manche in de automaten B blijken dat hij de te kloppen piloot zou zijn. De coureur uit St. Michielsgestel nam meteen de leiding en reed vrij rustig zijn ronden tot aan de zwart-wit geblokte vlag.

Wellicht had Michel Schoemans uit Vlijmen de snelle coureur kunnen volgen wanneer hij direct bij de start het achterwiel van de nummer - 23 -had gekozen. Nu moest hij zich eerst voor-bij Wilco Blad werken wat inhield dat het gat te groot bleek.

Pascal Janssen en Johan Douven reden beheerst op de plaatsen drie en vier, zonder elkaar het leven zuur te maken,terwijl zowel Robby Hoogmoet als Astrid Arts vanuit de middenmoot naar voren stormden en respectievelijk de vijfde en zesde plaats voor hun rekening namen en daarmee John Schipper naar de zevende plek verwezen.

De tweede manche was een stuk moeilijker voor Richard van de Heuvel en daardoor spannender.

Pascal Jansen nam de leiding gedurende een drietal ronden.

Inmiddels was Johan Douven vanuit de vierde positie naar voren gekomen en nam in de vierde ronde de leiding over. Niet voor lange tijd overigens aangezien én Pascal Jansen en Richard van de Heuvel de aanval in-zetten.

Richard was als vijfde vertrokken en jutte Pascal zodanig op dat beiden de kopman naderden en zelfs passeerden. Richard pakte tevens de leiderspositie en werd derhalve voor de tweede maal winnaar. Johan Douven liet zich nog verrassen door Wilco Blad en kwam hierdoor pas als vierde over de finish. Onze ijzersterke jongedame Astrid Arts reed naar een prima vijfde plaats. Tijdens de derde heat sloeg voor de eerste maal het noodlot toe voor Richard van de Heuvel. Rijdende in de vijfde positie liep de ketting tot tweemaal toe van het tand-wiel en was verder rijden uitgesloten. Hierdoor werd die derde manche een ge-makkelijke prooi voor Michel Schoemans die in de tweede manche pech had bij de start.

Pascal Jansen en Wilco Blad wisselden vrij vaak van positie achter Michel Schoemans waarbij uiteindelijk de Cuijkse coureur de tweede plaats voor zich opeiste. Astrid Arts, Johan Douven en Tiesje Verhoeven reden constant op de volgende plaatsen. Aan de leiding in de laatste rit bij de automaten B wederom Richard van de Heuvel. Ook nu sloeg de pechduivel toe en kon Richard voortijdig terug naar het rennerskwartier. Geheel onopvallend, zoals meest-al het geval is bij deze coureur, sloop Johan Douven naar voren.Als zevende werd hij genoteerd in de eerste doorkomst om uiteindelijk achter de simpele winnaar, Michel Schoemans ,als tweede te finishen. Astrid Arts won de slag om de derde plaats met Wilco Blad terwijl Tiesje Verhoeven als goede vijfde over de finish kwam.

Automaten A

Voor de aanvang van de routiniers bij de automaten wordt op dit moment niet de vraag gesteld "Wie wordt er vandaag winnaar ? maar Wie zal er nu achter Harold Brands tweede worden ? Inderdaad, de Nederlandse Kampioen bij de automaten is simpelweg te snel en beschikt over een perfecte rijtechniek. Hij plaatst zijn BZS Italjet waar hij wil,en ondanks een minder goede startwijze,zit Harold meestal na de eerste ronde op de leidersplaats. Blonde Chrisje van de Westerlaken,weer ge-heel hersteld van de neusblessure, kon enkel en alleen de tweede plaats verdedigen én met succes. Vier keer was hij de runner-up achter de Bosschenaar Brands. Achter dit tweetal zagen we echter wel de nodige duels waarbij ons aller Dion van Breugel,onder het toeziend oog van Ome Toon, een hoofdrol speelde.

Start Automaten A

Direkt al in de openingsrit kwam Dion opzetten vanuit zevende positie met in het kielzog teamgenoot Pierre van Kessel. Gezamelijk werkten ze zich door het hele veld en bezetten in de slotfase de derde en vierde positie. De uitstekend gestarte Rudy Versteeg werd daardoor verwezen naar de vijfde plaats en was daarmee tevens de coureur die nog net niet door de kop-man op één ronde achterstand werd gezet. Bart van Pinxteren reed eveneens een prima race door van de zeventiende plaats op te klimmen naar de achtste positie. Achter Brands en Van de Westerlaken ging Dion van Breugel een duel aan om de derde plaats in de tweede manche met Frank van Berkom en Roger van de Berg. Roger zou het ontgelden in de slotfase van de strijd, maar Frank behield de derde plaats. Pierre van Kessel kwam als een hazewind naar voren en bereikte uiteindelijk de zesde plaats na als dertiende te zijn vertrokken. Hij verwees Hugo van Houts daarmee naar de zevende positie. Pierre deed het nog beter in de derde manche door op te klimmen van de negende naar de derde plaats. In de slotfase ver-sloeg hij zowel Roger van de Berg als Frank van Berkom en Patrick van Breugel. Dion wist vanuit de twaalfde positie nog de zevende plaats te bereiken. Robby van Krey lag in de vierde reeks goed in de race en ging gelijk op met Frank van Berkom en Roger van de Berg. Frank behaalde ook nu een derde plaats terwijl Robby vierde werd. Roger zou nog moeten wijken voor Pierre van Kessel en Dion van Breugel die gezamenlijk vanuit de middenmoot naar voren kwamen en op de finishlijn de vijfde en zesde plaats voor zich opeisten.