Home » N.M.B. » De Dwerg

Motorclub De Dwerg


Bouwmeester snelste op 50 cc in Middelstum

De 50 cc grasbaanraces in Middelstum, georganiseerd door de motorclub „De Dwerg", zijn bij de senioren gewonnen door J. Bouwmeester uit Olst. Hij eindigde voor W. Wichers (Heerde) en T. Oldenburger (Oostwold). Bij de junioren wist G. Johannes (Veendam) de zege te grijpen en winnaar bij de nieuwelingen werd G. Bezema (Hoogkerk). Er waren voor deze wedstrijd 500 belangstellenden.


Tj. Oldenburger ook snelste in Delfzijl

Zaterdagmiddag organiseerde de motorclub De Dwerg voor het eerst in zijn 16-jarig bestaan grasbaanraces voor 50 cc-motoren te Delfzijl, die veel publiek trokken. De nationale kampioen Tj. Oldenburger uit Oostwold was wederom de snelste coureur. Hij bezette de eerste plaats met een ruime voorsprong op W. Halbersma uit Winkel, die tweede werd, en M. Sterenberg uit Uithuizermeeden. Bij de Senioren B werd Joh. de Lange uit Ommen als eerste afgevlagd, gevolgd door M. Melenhost (Dalfsen) en G. den Hartogh uit Uithuizermeeden. Bij de junioren was er volop spanning, G. Bredenhof uit Wapenveld werd eerste vóór M. Engel uit Westeremden. J. Loots uit Muntendam bezette bij de nieuwelingen de eerste plaats.


Sebaldeburen laat een heteluchtballon op

Het Westerkwartierse dorp Sebaldeburen zal op zaterdagmiddag 19 juni voor een noordelijke primeur zorgen door een heteluchtballon te laten opstijgen. Deze ballon, die wordt bemand door het bekende ballonvaardersechtpaar Boesman, vormt het hoogtepunt van drie dagen durende feestelijkheden, georganiseerd door de Commissie voor festiviteiten Sebaldeburen in samenwerking met de Vereniging van Dorpsbelangen. Temidden van de omliggende dorpen nam Sebaldeburen vroeger een belangrijke en vaak bestuurlijke positie in. Langzamerhand werden de rollen echter omgekeerd en momenteel is de situatie zo dat Sebaldeburen een „achtergebleven" gebied vormt. De Vereniging van Dorpsbelangen die een viertal jaren geleden werd uitgebreid met de commissie voor Festiviteiten Sebaldeburen. stelt zich dan ook als belangrijkste doel, het dorp opnieuw in de belangstelling te brengen. Zo wordt er dit jaar voor de vierde achtereenvolgende maal een driedaags feest georganiseerd. dat start op donderdag 17 juni met een feestelijke optocht onder muzikale begeleiding van het muziekkorps Woudklank uit Grootegast, Des avonds worden volksspelen gehouden, zoals stoelendans en zaklopen. De vrijdagavond staat in het teken van de motorsport; in samenwerking met de landelijke motorclub De Dwerg zullen er grasbaanraces worden gehouden voor 50cc motoren en diverse klinkende namen staan al op de deelnemerslijst. De race tellen mee voor het Nederland' kampioenschap. In samenwerking met de Friese polsstokverspringvereniging de Frysk Ljeppers Boun zal men zaterdag kunnen kijken naar wedstrijden in het polsstokverspringen. Ook de Europese kampioen Johan Boersma uit Suameer (Friesland). die vorig jaar 14.14 meter sprong, zal van de partij zijn. Tijdens deze wedstrijden dan de hete-luchtballon opstijgen. Dit evenement zal nogal spectaculair worden, gezien de afmetingen van de ballon die een diameter van 15 meter heeft en in totaal 35 meter hoog is.